Еуфрат исчезнува! Дали се остваруваат старите пророштва?

Познати се пророштвата на старец Пајсиј Светогорец, кој рекол дека Кинезите со војска ќе го преминат Еуфрат и ќе стигнат до Ерусалим. А сега, во споредба со пролетта оваа година, Еуфрат е уште поплиток и можете да одите по неговото дно. Пред нашите очи се остваруваат пророштвата…

 

Старец Пајсиј го предвиде следново за претстојната Трета светска војна:

„Мојата мисла ми кажува дека ќе се случат многу настани: Русите ќе ја окупираат Турција, Турција ќе исчезне од картата, бидејќи 1/3 од Турците ќе станат христијани, 1/3 ќе умрат и 1/3 ќе заминат во Месопотамија.

Блискиот исток ќе стане арена на конфликти во кои ќе учествуваат и Русите. Ќе се пролее многу крв, па дури и Кинезите со војска од 200 милиони луѓе ќе ја преминат реката Еуфрат и ќе стигнат до Ерусалим. Русија ќе ја продолжи војната и по падот на Турција и ќе ја запре таа војска под Ерусалим“.

„И шестиот ангел затруби, и го слушнав гласот на еден од четирите рога на златниот жртвеник што е пред Бога, каде што му рече на шестиот ангел кој ја имаше трубата: разреши ги четирите ангели кои се врзани со големата река Еуфрат. И четирите ангели, кои беа подготвени за часот, денот, месецот и годината, беа пуштени да убијат една третина од народот. А бројот на војниците на коњи беше двесте илјади илјади; и го слушнав нивниот број“ – (Откровение 9:13-16).

„Карактеристичен знак дека се наближуваат овие настани ќе биде уништувањето на Омаровата џамија, бидејќи нејзиното уништување ќе значи почеток на работите за реставрација на Соломоновиот храм, кој е изграден на тоа место. Ми кажаа дека армијата на Кина во овој момент е двесте милиони, односно конкретната бројка за која пишува свети Јован во Откровението“.

„И шестиот ангел ја излеа својата чаша на големата река Еуфрат; и неговите води пресушија, за да им го подготват патот на царевите од исток на сонцето. И видов каде од устата на змејот и од устата на ѕверот и од устата на лажниот пророк излегоа три нечисти духови како жаби; Затоа што тоа се демонски духови кои прават чуда и одат кај царевите на целата вселена за да ги соберат во битка за големиот Ден на Семоќниот Бог… И ги собраа на едно место, што на хебрејски се нарекува Армагедон“. – (Откровение 16:1, 12-16)

 

 

„Кога ќе слушнете дека Турците ги блокираат водите на Еуфрат со брана и ги користат за наводнување, тогаш знајте дека веќе сме влегле во подготовката на таа голема војна и дека на овој начин се подготвува патот за војска од двесте милиони од исток на сонцето, како што вели Откровението“.

Сирија ја обвинува Турција дека ја користи водата од Еуфрат како оружје. Анкара го негира ова, наведувајќи ги климатските промени.

  • Ljube напиша:

    I togas mrmorecot ja vitkase cokoladata.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.