Еве како треба да се слават македонски празници: Setec со попусти за еден од најголемите христијански празник МЛАДЕНЦИ

Младенци — еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус каде што се слави споменот на четириесетте војници од Севастија кои маченички загинале за христовата вера. Младенци ги слават сопружниците во првата година од бракот, оние кои се венчале после 22 март претходната година.

Се верува дека „Какво е времето денес, такво ќе биде цела пролет“. Младенци секогаш паѓа во периодот на Великиот пост. Во Македонија најпознат е обичајот Чет’рсе од Штип кој е прогласен за значајно културно наследство во Македонија и дел од нематеријални добра на претставителниот список на заштитени добра на човештвото на УНЕСКО.

Поради американските празници како св.Валентајн или Ноќ на вештерките забораваме дека и ние имаме наши такви празници кои треба да ги негуваме. Затоа сите младенци можат да повелат на попустите во Setec и да го опремат домот со технологијата која им е потребна.

За да ги видите попустите кликнете ТУКА.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.