Европски натпревар за фотографија на дивиот свет 2023 година: „Чудата се постојано присутни во природата, тоа не треба да го заборавиме!“

Штотуку беа објавени победниците на европскиот натпревар за најубави фотографии од дивиот свет за оваа година, организирано од Германското друштво за фотографија на природата (GDT). Шпанскиот фотограф Хавиер Азнар Гонзалес де Руеда оваа година се истакна со своето привлечно визуелно раскажување.

Неговата наградувана фотографија „Mothering“ прави интимен поглед на природата, прикажувајќи мајка буба како се грижи за своите младенчиња. Фотографиите на Азнар Гонзалес де Руеда не само што ја доловуваат убавината на моментот, туку ја истакнуваат и важноста на знаењето за природната историја, застапувањето за зачувување на дивиот свет и длабоката врска помеѓу човекот и природата. Неговите дела фрлаат светлина врз деликатната рамнотежа и грижливата природа на животинското царство, потсетувајќи нè на чудата присутни во нашата природна средина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *