Фитнес за мозокот: Можете ли да ги решите овие 2 математички загатки?

На почеток загатките личат прилично тешки, но еднаш кога ќе го видите решението ќе сфатите дека биле прелесни.

Загатка 1:

Загатка 2:

  • Goofy напиша:

    1 – 40
    2 – 31

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.