Физиката да ти била интересна наука, штета што професорите не користат вкави примери за да ни ја пренесат

Работите кои првично изгледаат физички невозможни излегува дека се можни откако ќе ја дознаете теоријата зад нив. Но сепак останува бизарната глетка, како некоја натприродна сила да го управува уредот. Ајде некој физичар да ни го објасни ова во коментари.

  • Corbagjijata напиша:

    Ziroskopska sila. Koj vozel tocak znae 😁

  • Џаани напиша:

    Окултна сила погодна за левитација наречена прецесија.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *