„Го однесов мојот син на вечера во „Хутерс“ како награда за добрите оценки. Сега тој сака да оди таму секоја недела поради згодните тетки!“

Пол Едвардс (36) го почестил својот син со оброк во неодамна отворениот ресторан на „Хутерс“ во Ливерпул,  а луѓето на социјалните мрежи имаат различни реакции за оваа тактика на родителство.

 

Неговиот син Бади не верувал дека установата навистина постои – па неговиот татко решил да покаже, наместо да каже.
„На почетокот беше малку срамежлив, но потоа му се допадна“, изјави Пол. „Персоналот беше одличен и толку корисен, а храната беше прекрасна“.
Зборувајќи за медиумот, таткото исто така инсистираше на тоа дека мајката на Бади е „кул“ во врска со потфатот, па дури и ги оставила двајцата да одат сами.

 

Двојката татко-син веќе планира повторно да оди таму бидејќи ученикот сака да го гледа натпреварот на Светското првенство Англија против САД во петок таму.

Бади очигледно уживал, пофалувајќи ја храната и велејќи дека „сака да доаѓа таму секоја недела“.

Пол сподели фотографија од својот насмеан син во ресторанот на „Твитер“, каде што луѓето почнаа да коментираат дали тоа е забавно искуство за поврзување меѓу таткото и синот или „морничаво“.

Ова се случило по неодамнешното отворање на „Хутерс“ во Ливерпул, кое ги збуни клиентите поради специфичните келнерки.

Синџирот, кој критичарите често го нарекуваат „понижувачки“ за жените, беше отворен во Ливерпул оваа недела и покрај реакцијата од локалниот совет.
Сепак, ресторанот веќе стана хит на „TikTok“ со луѓе кои споделуваат клипови од женските членови на персоналот кои пејат и танцуваат.

Девојките почнуваат да плескаат со рацете и да пеат додека инкорпорираат некои танцови движења додека луѓето ги јадат своите оброци.

Луѓето побрзаа да ги коментираат, а многумина рекоа дека сцената изгледа „незгодно“, додека други тврдеа дека имаат „срам поради ова“.

„О боже… сето тоа е толку трагично“. Додека некој друг рече: „Зошто се чувствувам засрамено?“
Други беа збунети зошто сите келнерки пееја со американски акценти.

Едно лице напиша: „Како во Ливерпул, Велика Британија !!?… па зошто сите тие имаат американски акценти !!?“

Сепак, не беа само корисниците на социјалните мрежи што возвраќаа во новиот ресторан, туку и Локалното собрание на Ливерпул не беше премногу среќно.

„Hooters“ е архаичен и шовинистички бренд и овој вид на место повеќе не е одраз на денешното општество“, се вели во петицијата од локалното население.

„Хутерс вработува жени за да ги промовира своите деловни активности на експлоататорски начин, ги понижува и деградира жените и ја поткопува женската еднаквост“.

Но, откако доби лиценца за работа, одделот за планирање на Советот на Ливерпул ги отфрли плановите за светлечки знаци што ќе бидат поставени на местото на „Хутерс“, бидејќи се наоѓа во зачувана област.

Во известувањето за одлука со кое се отфрлаат плановите за означување, во извештајот на Советот на Ливерпул се наведува: „Поради големината, дизајнот и локацијата, предложените светлечки вертикални знаци, знакот на банерот и знамето нема да успеат да го зачуваат карактерот и изгледот на зградата кадешто се наоѓа ресторанот“.

„Hooters“, кој има уште една локација во Обединетото Кралство, во Нотингем – доби лиценца за отворање во Ливерпул по сослушувањето во февруари.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.