Google Research ја претстави невронската мрежа Lumiere која создава видео содржини и едвај можете да приметите дека не се вистински. Дали веќе ќе нема потреба од физичко снимање?

Google Research го претстави својот најнов развој – невронската мрежа Lumiere. Овој неверојатен проект има потенцијал да го промени лицето на индустријата за видео продукција со преземање сосема нов пристап кон создавањето видео содржини.

Скролајте надолу за видео

Невралната мрежа Lumiere има единствена способност да генерира видеа користејќи описи на текст и слики. Сепак, она што го прави навистина неверојатно е способноста да се стилизира креираната содржина врз основа на дадена референца. Ова ви овозможува да креирате видео снимки без потреба од физичко снимање.

Една од клучните карактеристики на Lumiere е неговата способност значително да го поедностави процесот на видео продукција. Со можноста за креирање видеа од описи на текст, компаниите и креативните тимови можат да заштедат време и ресурси претходно потрошени за снимање.

Откривањето на Lumiere ги возбуди некои креатори на видео содржини, но многумина гледаат голем потенцијал во технологијата.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *