Холандски Нострадамус прогнозира мегаземјотрес: кому му се заканува природна катаклизма?

„Холандскиот Нострадамус“ повторно предвидува земјотрес, овој пат на Далечниот Исток, а неговата прогноза се поклопува со прогнозата на руски научник. Френк Хугербитс, познат како „сеизмички пророк“, ги прави своите пресметки врз основа на положбата на планетите и добива информации „од нив“. Многумина се сомневаат во неговиот метод, но неговите минати предвидувања покажуваат дека можеби е во право.

 

 

Овој пат Хаугербитс предвидува земјотрес со јачина од 6 или повеќе со 80% веројатност, а исто така го именува Далечниот Исток како веројатна локација за катастрофа со веројатност од 60%. Покрај тоа, тој е уверен дека земјотресите ќе бидат моќни.

Алексеј Љубушкин, главен истражувач во Лабораторијата за физика на сондирање на осцилации на масата на Институтот за физика на Земјата, Руската академија на науките, смета дека мегаземјотресот е многу веројатен, па дури и именува одредено место – Јапонија. Тој посочува и дека јачината на земјотресот би можела да достигне 9,5 степени.

Многу научници не се согласуваат со неговиот метод, но некои од предвидувањата на Хаугербитс се остварија во минатото. На пример, тој предвиде земјотрес на Камчатка и иако направи грешка во месецот, катастрофата навистина се случи. Во тоа време, многу експерти тврдеа дека нема опасност.

 

 

Иако предвидувањата на Хугербитс можеби се сомнителни, тие нè потсетуваат дека природните катастрофи може да се случат во секое време и мора да бидеме подготвени за нив. На крајот на краиштата, тоа може да спаси животи и да ги намали материјалните загуби.

Френк Хугербитс е соработник на Институтот „SSGEOS“ и работи како сеизмолог-астролог. Во својата работа тој користи техника базирана на положбата на ѕвездите и индиции од нив за да предвиди земјотреси, иако многу експерти во оваа област не и веруваат на неговата техника.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.