„Хонда Цивик“ е супер автомобил, но дали би купиле ПОЛОВИНА од него? За наше изненадување, може да се вози!

Интересен домашен производ од „Honda Civic“ од 2000 година е откриен во Арканзас, САД. Автомобилот бил скратен за речиси половина, а задната оска била целосно преработена. Продавачот бара само 800 долари за оваа конверзија.

По обработката, „Honda Civic“ почнала нејасно да наликува на автомобил со две предни погонски тркала. Задната оска на автомобилот е што е можно поблиску до грбот на возачкото и совозачкото седиште: тркалата се наоѓаат блиску едно до друго долж надолжната оска на автомобилот. Тие се држат на место со домашна суспензија, чии елементи очигледно се прикачени директно на остатоците од телото. Мал резервоар за гориво се наоѓа во фиоката над тркалата. Продавачот тврди дека домашниот производ некогаш се користел за секојдневна употреба, но судејќи по фотографијата тоа било одамна. На деловите од задната суспензија е јасно видлива ‘рѓа, а внатрешноста изгледа многу истрошена. Сепак, необичниот „Civic“ сепак е способен да вози.

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *