И кога мислевме дека сме виделе сѐ во животот, тука се Јапонците да не „освестат“ со 18 нови неверојатни изуми

Секој пат кога ќе слушнеме уште еден факт за Јапонија, се прашуваме како толкав број уникатни работи се вклопуваат во оваа мала земја. Кога конечно ќе се навикнеме на размерите на нејзиниот напредок, земјата на изгрејсонцето ни дава нова причина да извикаме: „Еве што смислија Јапонците!“ Па, ајде да погледнеме со што уште можат да не изненадат.

 

1. Можете безбедно да одите во „шопинг“ затоа што тие имаат специјални фрижидери за расипливите работи

2. Чорапи за маси и столици

 

3.  „Во лифтот кадешто работам има знак со чадорче, доколку заврне станува зелено

4. „Во оваа продавница можете да ја испробате правосмукалката“

 

5. Ноќен автобус

 

6. „Огледалото во хотелот не се замаглува, откако се избањав“

 

7. „Во тоалетот можете да видите кои кабини се слободни, а кои се зафатени“

 

8. „Нарачав пица со босилек“

 

9. „Во случај на дефект, некои лифтови имаат контејнер со храна, вода и преносен тоалет“

 

10. „Можете да купите и процесор од автомат“

 

11. „Отидовме во ресторан. На дното на чашите на нашите пијалоци ја имаше минијатурната планина Фиџи“

 

12. Летот е одложен. Вработените од авиокомпанијата се поклонуваат пред патниците за да се извинат за непријатностите

 

13. Можете да нацртате мачка на вашиот официјален печат

 

14. Варени јајца во вулканска вода

 

15. Противпожарен апарат

 

16. Чај со сирење

 

17. Книгата си доаѓа со батериска ламба

 

Кој факт од денешниов избор најмногу ве изненади?

 

 

 

 

  • Florentina напиша:

    Fenomenalno e toaletot vo liftot

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.