Има ли туристи во возот? (виц)

Возот од Скопје за Битола. Во секое купе влегува кондуктерот и љубезно прашува:
– Има ли овде странски туристи?
Во сите вагони му одговараат дека нема. Тој излегува во ходникот и извикува:
– Пеце, исклучувај ја климата, сите се наши!

  • Никола напиша:

    Единствена држава во светот каде власта го гази матичниот народ.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.