„Имам 50 години и уште ми бараат лична карта во маркетите – тоа е ми ласка премногу!“

Една жена добила неочекувано зголемување на самодовербата, откако ѝ била побарана лична карта во нејзиниот локален супермаркет – и покрај тоа што има 50 години. Аби Френклин, од Гилдфорд, Сари, се соочува со тешкотии да им ја објасни нејзината возраст на луѓето, иако го прославила нејзиниот роденден во март.

 

 

 

Мајката на две деца – чии ќерки се на возраст од 17 и 23 години – морала да излезе од продавницата за да ја земе нејзината чанта, која ја оставила со најмладата во автомобилот. За среќа, таа ја имала својата лична карта во чантата, иако призна дека тоа не е нешто што обично го носи.

 

 

 

И покрај тоа што се соочува со здравствени проблеми што ја спречуваат да работи, Аби се гордее со својот изглед. Таа го одржува гламурозниот изглед со екстензии на трепките, русокоса коса, неколку пирсинзи на ушите, третмани за убавина и модерни облеки.

Најблиските, како и странците, често ѝ забележуваат на нејзиниот младешки изглед, иако обично претпоставуваат дека нејзината возраст е нешто повеќе од 35 години.

 

 

Мајката рече: „Беше одлично – мојот најдобар ден досега! Цела недела потскокнувам поради ова“.

Размислувајќи за веселиот момент, Аби рече: „Навистина имав среќа – обично не ја земам личната карта со мене“.