Истражувач на НЛО претстави две „нечовечки“ тела пронајдени во Перу и ги остави сите зачудени: Имаат три прста, непозната ДНК, носат ембриони и се стари 1000 години

Хаиме Маусан, кој со децении ги водеше истрагите за вонземјани феномени, застана со научниците за да открие два трупа пред мексиканскиот конгрес во вторникот.

Истражувачите изнесоа извонредно тврдење дека труповите, извлечени од Куско во Перу, не биле дел од „нашата копнена еволуција“, а 30 отсто од нивниот генетски состав сè уште е „непознат“, според мексиканските медиуми.

Јаглеродното датирање од Националниот автономен универзитет во Мексико (УНАМ) откри дека телата, сликани со раце со три прста, без заби и стереоскопски вид, биле стари повеќе од 1.000 години, тврди Маусан.

Бизарната презентација предизвика лудило од возбуда меѓу теоретичарите на заговор на интернет – но исто така предизвика скептицизам. Невообичаено за фосилите кои биле подложени на анализа, примероците биле обложени со нешто што изгледало како песок.

 

Но, Маусан – кој во минатото беше поврзуван со разоткриени теории за вонземјани – во вторникот под заклетва инсистираше: „Овие примероци не се дел од нашата копнена еволуција. Тоа не се суштества кои беа пронајдени по остатоци од НЛО. Тие беа пронајдени во рудници за дијатомски алги, а подоцна беа фосилизирани. Дали се вонземјани или не, не знаеме, но тие беа интелигентни и живееја со нас. Тие треба да ја препишат историјата. Не сме сами во овој огромен универзум, треба да ја прифатиме оваа реалност“.

 

Телата прикажани на конгресот беа приближно хуманоидни во форма. Но, повлечениот врат и долгиот череп покажуваат „карактеристики“ повеќе „типични за птиците“. Утврдено е и дека имаат силни, лесни коски и се без заби.

 

Експертите во Конгресот покажаа очигледни рендгенски снимки од примероците и им рекоа на пратениците дека едно од суштествата носи „јајца“ со ембриони во нив.

Тие рекоа дека имале импланти од кадмиум и осмиум метали. Осмиумот е еден од најретките елементи во Земјината кора и се смета за најреткиот благороден метал.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *