Итриот дедо и трите девојки (виц)

Еден дедо живеел на планина близу до едно езерце. Еден ден тој тргнал со една кофа да бере шумски плодови крај езерото. Кога се доближил до езерото слушнал весело смеење и видел три девојки како се капат во езерото голи. Штом го забележале, девојките веднаш се спуштиле во водата до вратовите и едната од нив извикала:
– Нема да излеземе додека не си отидеш!
Старецот само ја кренал кофата и рекол:
– Не дојдов јас овде де ги гледам вашите голотии! Дојдов да си го нахранам крокодилот!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *