Измешани емоции: Жена сосема случајно дознала дека татко на нејзиниот најстар син не е нејзиниот сопруг, туку некојси странец, но како?

Жена од САД, поканувајќи го семејството да направи ДНК тестови поради шега, го открила неверојатното. Како што пренесува „Daily Mirror“, резултатите од овој тест откриле дека нејзиниот најмлад син е дете родено пред 12 години од непознат маж. Ова изненадувачко откритие имало сериозни последици за целото семејство.
На почетокот, жената мислела дека резултатите од тестот содржат грешка, но набрзо сфатила дека тоа навистина е вистина. Резултатите покажале дека биолошкиот татко на нејзиниот најмлад син не бил нејзиниот сопруг Ванер Џонсон, туку потполно странец. Откриената вистина предизвика шок и збунетост кај сите членови на семејството.

 

 

Поради медицински проблеми, парот не можел да зачне дете по природен пат. Тие решиле двапати да се обидат со вештачко оплодување, користејќи ги јајце клетките на сопругата и спермата на сопругот. Вториот обид, кој се случи во 2008 година, бил успешен. Меѓутоа, сега е јасно дека нешто тргнало наопаку.

Очигледно, при процедурата на клиниката дошло до грешка, а лекарите ги помешале примероците, користејќи погрешна сперма. Жената забележала дека нејзиниот најстар син е многу сличен на нејзиниот сопруг, додека помалиот не личи на него, туку има поатлетски ген. Овие набљудувања отсекогаш биле впечатливи, но дури сега станало јасно дека причината лежи во оваа неверојатна ситуација.

Родителите на двете деца решиле отворено да поразговараат со своите синови за оваа необична ситуација. Најмладиот син, откако дознал за својот биолошки татко, изразил желба да го запознае. Момчето поминало дополнителен ДНК тест во друга клиника, а тоа им овозможило на Џонсонови да го најдат таткото.

Смело иницирајќи контакт, семејствата Џонсон и Мекнил договориле средба. Џонсонови му кажале на Мекнил за шокантното откритие, а човекот се согласил да направи ДНК тест. Резултатите од овој тест го потврдиле неговото татковство, оставајќи ги сите вклучени во оваа збркана приказна да се запрашаат како тоа можело да се случи.

Се испоставило дека Дона Џонсон и сопругата на Девин Кели отишле во истата клиника. Судбината ги испреплетела нивните животи истиот ден: Кели била подложена на имплантација на ембрионот на нејзиниот најстар син, а на Дона и биле земени јајце клетките. На некој неверојатен начин, спермата на Девин била искористена за оплодување на двете жени.

 

 

Секако и двајцата со поплаки отишле на клиника и барале објаснување. Конфликтот бил решен вонсудски, а клиниката платила отштета за маката и погрешната процедура.

Неочекуваното откритие довело до сложени емоции и измешани чувства кај сите вклучени. Сепак, и покрај сите тешкотии, Џонсонс и МекНилс решиле да останат во контакт и да се среќаваат од време на време. Овој неверојатен настан бил пресвртница во нивните животи, носејќи неочекувани промени и длабоки размислувања за природата на семејството и роднинските врски.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *