Јапонски тест за стареење на мозокот: Треба да пронајдете глушец, чизма, риба и змија – за колку време можете да го направите тоа?

Со овој тест можете да го тестирате вашиот мозок и колку брзо старее тој. Само треба да најдете некои предмети на сликата во одредено време. Ако најдете сè, тогаш вашиот мозок работи и размислува совршено, затоа не бара често вежбање.

Обидете се сами да разберете дали сè е во ред со вас.

Треба да најдете змија, риба, чизма и глушец. Имате една минута да го направите ова!

 

Сега погледнете ги резултатите од тестот:

Ако сте ги пронашле сите скриени предмети, тогаш вашиот мозок работи совршено и ги перцепира визуелните слики. Ако откривте три, тогаш ова е исто така добар резултат, вашиот мозок работи добро. Ако се два, тогаш треба да тренирате, но не е се толку лошо. Ако е едно или ништо, тогаш треба редовно да тренирате и да го развивате мозокот.

Кој е вашиот резултат?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *