„Јас излегувам само со мажи кои заработуваат значително повеќе од мене, а 4500 евра месечно не се доволни за живот“

Мишел Бингли, од Лестер – која ја води емисијата Grilling на Standout.TV – ги сподели своите ставови со инфлуенсерот Маргс, кој дојде во нејзиното шоу како гостин.

Кога ја прашал дали би било во ред да заработува „60.000 -70.000 евра годишно, таа му возвратила: „Тоа не е многу“.

 

 

Збунетиот Маргс извика: „Тоа не ти е доволно?“ пред да рече дека тоа е само 4500-6000 евра месечно.

„Ако се скротам за некој маж, тој треба да има пристојно голема плата. Сакам да ми биде обезбедено се што ми треба“, објасни таа подоцна.

Додека нејзиниот гостин инсистираше на тоа дека е многу возможно да се живее со 4000 месечно, водителката рече дека тоа можеби е доволно само за нејзини средства, но „не е само таа“.

„Замислете да имам дете и да не можам да работам. Може ли да го одржувам животот што би можела да го имам без мојата плата?“

Мишел, исто така, рече дека е „невозможно“ за мажот да го обезбеди начинот на живот што го сака ако заработува помалку од неа.

„Тој не би можел.Затоа што не би можел да ме одржува на ништо помалку, па како ќе ме одржува мене, него и потенцијалните деца? Тој само треба да има големи, големи пари“.

 

Многумина се согласија со Мишел на Инстаграм.

„Не треба и нема да излегувам под она што го давам и нудам“, рече Мишел во коментарот под видеото.

„Се согласувам со неа, 4 илјади месечно не е доволно за двојка и дефинитивно не е доволно ако сакате да изградите семејство“, додаде вториот.

На друго место, трет напиша: „4-5k во оваа економија за 2 не е толку многу, кога ќе додадете деца станува сосема исправно. Особено во големите градови“.

 

Сепак, други рекоа дека не само што нејзините очекувања се „диви“, туку и дека приходот од дома нема да биде онолку колку што очекуваат.

„Дури и да заработувате плата над 100 илјади евра годишно, дома земате само 5 илјади евра месечно по оданочување“, тврдеше еден.

„Сакам да имам убав живот и сакам некој друг да работи за да го плати тоа за мене“, се шегува друг.