„Јас сум 39-годишна мајка и се облекувам како што сакам – не ми е грижа што мислат другите“

Емили Скај се приближува на 40-тите години, но нејзините фотографии сугерираат поинаку.

Неодамна, таа ги остави своите обожаватели со ококорени очи откако ја покажа својата завидна фигура во црно мини здолниште. А смелиот ансамбл дефинитивно ги истакна нејзините облини.

 

Таа, како што кажа, ги објави фотографиите за да покаже дека жените можат да се забавуваат со модата на која било возраст.

Објавувајќи на Инстаграм, Емили напиша: „Вечерва ги однесов моите „гасеници“ на вечера (мислејќи на веѓите). За оние кои не се дел од мојот канал за емитување, вчера ги ламинирав веѓите. Се чувствувам толку 90-ти во оваа облека. Купував онлајн. Во последно време нарачувам нови облеки и се забавувам со тоа, се облекувам за МЕНЕ и наоѓам свој уникатен стил и не ми е гајле ако тоа не им се допаѓа на другите“.

 

„Јас сум на патување да се ослободам од потребата за надворешно потврдување и да престанам да се грижам за тоа што мислат другите. Ова е мојот живот, мојот израз и мојата радост. Бев на патување на исцелување, раст и само-подобрување и учам да зачекорам во мојата моќ, самодоверба и самољубие. Запомнете, нашата вредност не е дефинирана од мислењата на другите луѓе, туку од нашата непоколеблива верба во себе и доверба да се покажеме во светот како наше вистинско јас“.