„Јас сум човечки киборг со 52 импланти во моето тело кои ми даваат супермоќи. Тие можат да вклучат компјутери, отворат брави, да остварат телефонски повик и многу други работи“

Анастасија Син (48) од Калифорнија, сега го држи Гинисовиот рекорд за жена со најмногу технолошки импланти во телото. Самопрогласениот киборг има 52 импланти – вклучувајќи го и најголемиот магнет кој некогаш бил вграден во човек, вели Гинис.

 

Таа може да се пофали и со магнетен имплант во трагусот на нејзиното уво кој емитува звук. Таа може да слуша во главата со бакарна жица или Bluetooth приемник – и има мноштво други посебни способности.

„Наоѓањето на нечија изгубена обетка, исто така, ни беше многу корисно низ годините“, изјави таа за Гинис за нејзината магнетна моќ.

 

Таа може да отвора брави, како и да вклучи компјутери, бидејќи околу половина од нејзините импланти се микрочипови.

На Син, која потекнува од Торонто, на почетокот ѝ се допаднала идејата да може да програмира вградени чипови со нејзиниот телефон, а инспирацијата ѝ ја припиша на нејзината ќерка.

„Мојата ќерка првично праша дали може да добие имплант за микрочип за да ѝ го отклучи компјутерот како девојка гејмер што го виде на интернет, а јас реков: „Не, подобро дозволи ми да го направам тоа прво за да можам да се уверам дека е безбедно“

 

Имплантите на Син во левата рака ѝ даваат вид на шесто сетило.

„Можам да ви кажам дали вашата микробранова испушта многу зрачење. Мојата рака вибрира“, објасни таа.

Таа, исто така може да утврди дали кутијата за напојување добива доволно енергија и да чувствува живи жици зад ѕидот. Нејзините импланти можат дури и да остваруваат телефонски повици.

„Оној во мојот лев зглоб се јавува на телефонот на ќерка ми, а оној во мојот десен зглоб се јавува на телефонот на мојот сопруг“, истакна таа.

 

Таа во спомен на својот покоен сопруг стави микрочип над нејзиното срце.

„Чипот над моето срце кога ќе се скенира ја игра нашата свадба“, изјави Син за Гинис.

Син изјави дека имплантот е направен од пепелта на нејзиниот сопруг.

 

Модификациите на телото на Син биле извршени од самопрогласен хирург, како и медицинска сестра со поткожна игла или со скалпел, пишува Гинис.

„Поставив неколку во себе и имав пријател кој ми помага со оние што не можев сама да ги направам“, рече таа.

Ставањето импланти во вашето тело носи ризици, предупреди таа.

„Ако откријам дека имам некаква болест која бара редовни МРИ, дефинитивно би ги извадила сите мои импланти“, рече таа.

А некои импланти се направени со експериментални облоги – потенцијално изложувајќи ја Син на токсини. Таа рече дека во еден момент и ги отстранила забите за да добие киборг протези што можела да ги стави и да ги извади како што сака, но нејзиниот стоматолог не можел баш да сфати што сака.

„Останав без заби шест месеци, што предизвика промена на обликот на долниот дел на лицето и последователни проблеми“, рече Син. „Се откажав од желбата да направам киборг протези“.

 

Таа, исто така, неуспешно се обиде да изгради компјутер во нејзината нога – но ѝ требаше литиумска батерија, која е смртоносна и не треба да се вградува во телото.

„Во еден момент имав компјутер во ногата на кој луѓето можеа да се логираат и да разговараат на отворен интерфејс за разговор во него. Сепак, се прегреа и се скрши и морав да го отстранам“, рече таа.

Син посветува големо внимание на своите импланти за да се увери дека не се скршени затоа што ако се, треба да се отстранат и заменат.

„Пред некој ден го скршив палецот на вратата и бев загрижена дека искршив еден од стаклените импланти, но тој преживеа“, се сеќава таа.

 

 

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *