„Јас сум медицинска сестра и сум гледала многу луѓе како умираат. Дали знаете што е она што најчесто го гледаат пред да заминат од овој свет?“

За повеќето е чудо ако гледаме кога смртта е близу. Но, една медицинска сестра вели дека го знае тоа, според пациентите кои пред неа го напуштале овој свет.

Г-ѓа Мекфејден, од Лос Анџелес во Калифорнија, е медицинска сестра во хоспис – некој што се грижи за терминално болните пациенти блиску до крајот на нивниот живот, правејќи ги удобни месеците пред нивната смрт.

 

 

39-годишната жена вели дека повеќето од нејзините пациенти пријавуваат привиденија на роднини кои им нудат утешни зборови како што се: „Доаѓаме да те земеме наскоро“ или „Не грижи се, ние ќе ти помогнеме“.
Работејќи во хоспис повеќе од пет години, г-ѓа Мекфејден сега го споделува на „TikTok“ она што таа тврди дека го научила за смртта и умирањето.

Таа доби повеќе од 1,2 милиони следбеници и 12,4 милиони лајкови.

Таа откри дека пациентите кои умираат ги гледаат семејството, пријателите и миленичињата кои починале многу почесто пред нивниот крај. Но, г-ѓа Мекфејден додаде дека медицинските работници не знаат зошто тоа се случува и не можат да објаснат.

Овие привиденија обично се појавуваат еден месец пред пациентот да умре, тврди таа и може да се појават или во соништата или лицето да може физички да ги види.
Поранешната медицинска сестра вели дека кога пациентите ќе прашаат: „Го гледаш ли тоа што јас го гледам?“ знае дека се при крај со нивната свест и живот.

Наместо да се плаши од она што го гледаат, г-ѓа Мекфејден тврди дека на пациентите често им ги утешуваат „посетите“.

 

 

И таа не мисли дека тоа се халуцинации – за кои таа тврди дека ги видела исто така – бидејќи таа вели дека пациентите обично се „прилично будни и ориентирани, тие обично се луцидни“.

„Не е како да кажуваат куп луди работи кои немаат никаква смисла“, додаде г-ѓа Мекфејден.

„Тие се обично функционални и логично ме прашуваат: „Зошто ја гледам мртвата мајка, дали ја гледаш и ти?“

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.