„Јас сум свештеник, умрев, го посетив пеколот и го видов најбизарното нешто што никогаш не би ни помислил дека го има таму“

Дали некогаш сте се запрашале што се случува во пеколот овие денови? Па, еве еден свештеник го има одговорот.

Според свештеникот Џералд Џонсон, тој точно знае што се случува таму долу.

 

Тој тврди дека еднаш „ умрел и го посетил пеколот“ кога доживеал срцев удар во 2016 година. Тој рече дека во тој момент неговиот „дух го напуштил неговото физичко тело“. Пред срцевиот удар , тој претходно верувал дека ќе отиде во рајот благодарение на тоа што направил „толку многу добро во светот и им помогнал на толку многу луѓе“.

Како и да е, тој рече дека отишол во пеколот и што видел (или слушнал) кога слегол таму.

Ријана, се разбира. Свештеникот тврдеше дека видел демони како пеат песна на Ријана.

Џонсон рече дека песните ги пеат демони „за да ве измачуваат“. И ги слушале „Umbrella“ од Ријана и „Don’t Worry Be Happy“ на Боби Мекферин.

 

Воопшто не изгледаат како лоши песни. Па дури има надеж и во пеколот нели? Но, свештеникот смета дека луѓето не ја сфаќаат работата, дека всушност пејачите се демонски. Наместо да се исплашат или да тврдат дека пејачите се демонски, тоа им било урнебесно.

Едно лице напиша: „Како и секој би сакал да живеам во овој пекол!“

Друг рече: „Едвај чекам да танцувам на „Umbrella“ во пеколот!“

Третиот напиша: „Јас воопшто не се шегувам со пеколот, но проклето тие пуштаат добра музика во пеколот?“

Но, зошто демоните ги избрале тие песни?

Според Џонсон, тоа е затоа што музиката деновиве е инспирирана од нешто демонско. Тој рече: „Секој текст на секоја песна е да те измачува за фактот што не го обожававте Бог преку музика кога бевте на земјата… избравте да го обожавате сатаната со повторување на стиховите што тој ги инспирираше“.

 

Според Џонсон, тој имал можност да разгледа за што се работи пеколот, а видел и „нешто што личело на човек, на сите четири, како куче, тој беше бил од круната на главата до стапалата и неговите очи биле испакнати“, а еден демон држел синџир околу вратот на човекот.

Свештеникот рече: „Го видов вистинскиот пекол, бев таму и не би му го посакал тоа на мојот најголем непријател. Не ми е гајле што ми направи таа личност. Никогаш не би им го посакал тоа“.

Сепак, многу луѓе се фиксираа зошто отишол во пеколот ако верувал дека направил многу добро, на што тој одговорил дека тоа е порака.

Тој рече дека Бог рекол: „Ти тајно им се лутиш на луѓето што те имаат повредено. Се надеваше дека ќе ги казнам луѓето што те повредија. Овие не се твои луѓе. Тоа се мои луѓе. Сакам само да се фокусираш на задачата што ти ја давам. Коренот на тоа е што иако направив добро и им дадов многу на луѓето, она што го имав во моето срце беше непростувањето кон луѓето што ми згрешија. Тоа е моето искуство со пеколот, тоа е вистинско место. Бог не ги испраќа луѓето во пеколот, луѓето се испраќаат себеси во пеколот“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *