Јунакот и змејот што јадел девствени девојки (виц)

Некогаш многу одамна, жителите на едно село, билe тaжни и намуртени.
– Можам ли да помогнам некако? Што е проблемот? – прашал еден јунак кој бил на поминување.
– Оф-оф, високо во планината живее еден многу силен и опасен змеј. Секој месец слегува и јаде по една девс*вена мома од селото…
– Мислам дека можам да ви помогнал, рекол јунакот и останал да живее во селото.
По неколку месеци, змејот умрел од глад.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.