Како 18 победнички на „Мис Универзум“ се променија со текот на годините, но ја задржаа својата препознатлива убавина

Времето има силно влијание врз нашата фигура, дури и кај кралиците на убавината. И иако не можеме да негираме дека жените кои некогаш ја освоиле титулата Мис Универзум останаа неверојатно прекрасни дури и децении по нивната голема победа, не можеме да ги игнорираме брчките кои сега ги имаат исто како и сите други. И ќе забележиме дека тие знаци на стареење додадоа повеќе грациозност и елеганција на нивниот веќе прекрасен изглед.

 

1. Марисол Маларет победи во 1970 година

 

2. Маргарет Гардинер победи во 1978 година

 

 

3. Марица Сајалеро победи во 1979 година

 

4. Лорејн Даунс победи во 1983 година

 

5. Сесилија Болоко победи во 1987 година

 

6. Анџела Висер победи во 1989 година

 

7. Лупита Џонс победи во 1991 година

 

8. Дајанара Торес победи во 1993 година

 

9. Сушмита Сен победи во 1994 година

 

10. Алиша Мачадо победи во 1996 година

 

11. Дениз Кињонез победи во 2001 година

 

12. Џенифер Хокингс победи во 2004 година

 

13. Зулејка Ривера победи во 2006 година

 

 

 

14. Ријо Мори победи во 2007 година

 

15. Дајана Мендоза победи во 2008 година

 

 

 

16. Стефанија Фернандез победи во 2009 година

 

17. Ксимена Наварете победи во 2010

 

18. Оливија Кулпо победи во 2012 година

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *