Како го перцепирате светот и вие самите во него? Оптичка илузија која ќе ви открие како се справувате со предизвиците кои ги носи современото живеење

Споделено од „Your Tango“ минатата година и ажурирано во јуни, црно-белата слика се чини дека е од книга за деца. Сликата е составена од три главни ентитети: мало девојче, череп и морничава шума.

 

 

 

Девојката облечена во фустан е свртена со грб додека гледа низ празнината во шумата, која го открива остатокот од морничавите дрвореди. Ако вашите очи прво ја забележат младата девојка, веројатно е дека лесно се соочувате со речиси сè. Вашиот непоколеблив оптимизам и младешка перспектива ви помагаат да напредувате во ситуации кога другите можат да бидат преоптоварени.
Други може да го видат задниот дел од фустанот и косата на девојката како се сечат низ јазот на дрвото како череп. Ако прво го регистрирате черепот, не грижете се дека смртта е на прво место. Черепите долго време се користат во уметноста и литературата за да ја претстават моќта на умот. Луѓето обично ве опишуваат како длабоко мислител, а вашите силни страни се вашата интелигенција и мисловност.

И ако прво те зграпчат магливите, мистериозни шуми, ќе ја следиш твојата интуиција за да го најдеш најдобриот пат. Се потпирате на вашата интуиција за да ви помогне да се движите низ светот.

 

 

Оптичката илузија е слична на тестот Роршах, кој се состои од 10 слики со мастило за субјектот да го опише она што го гледа.

Одговорите се користат за дијагностицирање на нарушувања на личноста и менталното здравје.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *