Како ќерка ми ги поправи најголемите грешки во учебникот по Историја и општество за 4 одделение

Дури и омразениот Преспански договор вели дека (цитирам):
„Политичкиот“ преоден период ќе се однесува на сите документи и материјали, коишто се исклучиво за внатрешна употреба во Втората страна. Издавањето на ваквите документи и материјали кои се опфатени со оваа категорија во согласност со член 1, став 3 ќе започне при отворањето на секое поглавје на релевантното поле во преговорите со Европската Унија и ќе биде финализирано во рок од пет години оттогаш.

Значи учебниците според договорот треба да се сменат дури кога ќе го отвориме поглавјето Образование, а тоа ќе биде некаде во 2056-та година, кога ЕУ којзнае дали ќе постои.

Смеењето е најслатко кога е на своја сметка. Дознајте какви несекојдневни работи се случуваат во секојдневниот живот на Македонците на каналот Македонски несекојдневни ситуации. Испратете своја смешна слика или видео овде.

 • Џуро напиша:

  Кај џупците од југ не е поминат на парламент договорот од Преспа.Не е ратификуван,не е официјално во употреба.Се’ што треба да се направи од наша страна е да се каже дека договорот се става во мирување,се’ до моментот кога “другата страна” ќе го ратифиkува.Просто!

 • Мето напиша:

  Браво душиче <3 така се воспитува детенце, да си ја сака татковината Репулика Македонија.

 • strasna rabota напиша:

  abe decki dodeka se tapkate u gradi da mu dadete na nekoj bezdomnik hrana i obleka, i da vrsite pritisok vrz policijata. Sekoe mlado dete veke smrka kokain, dostava do doma im vrsat… ebate drzavata i narodot, dajte da gi resime prven realnite problemi pa posle ako treba i grcite ke gi ebime

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.