Како кинеските власти со купчиња земја го спречија ширењето на Корона вирусот во остатокот од светот? (7 слики)

Кинеските власти решија го затворија не само Вухан, туку и неколку други градови, откако се појавија вестите за епидемијата и луѓето почнаа итно да ги напуштаат своите домови.

Според најконзервативните проценки, градовите ги напуштиле околу 5 милиони луѓе, така што властите решија да ги запре жителите со помош на земја и песок.

Земјата Почвата и песокот се истураат на патиштата, така што никој да не може да помине по нив. На некои места се користат дури и бетонски плочи.

Доколку сакате да дознаете каква е навистина ситуацијата внатре во изолираните градови, прочитајте го сведоштвото на овој млад Кинез.