Како мажите се одмаздуваат: „Бабата ѝ го одзеде подарокот што ќерка ми со нетрпение го чекаше од неа, затоа што веќе имала многу подароци, па јас решив да се одмаздам“

Еден маж збеснал од потегот на мајката на неговата сопруга и не можел да издржи па се одлучил да се одмазди.

Во објавата стои: „Оваа година добив нова работа која многу добро ме плаќа. Затоа, за овој Божиќ решив да им купам на сите скапи подароци. Конкретно, потрошив многу од моите пари на мојата деветгодишна ќерка и таа заслужува 100 проценти. Таа е одлична на училиште, помагаше низ дома без да ја прашаат и секогаш беше најљубезната душа што некогаш ќе ја сретнеш“.

 

Но, тој рече дека кога бабата на девојчето (мајката на неговата сопруга) ги видела подароците под дрвото, не одобрувала колку ѝ купил на младата девојка.

Тој рече: „Почна да кажува дека деветгодишно дете не заслужува толку многу подароци и дека ќе го одземе подарокот што го купи на ќерка ми за да не биде многу разгалена. Јас ѝ кажав дека тоа е неправедно, особено затоа што бабата ѝ вети на ќерка ми кукла за Божиќ, а ќерка ми со нетрпение ја очекуваше. Таа рече нека биде лекција за ќерка ми дека во животот не може да ги добие сите работи што ќе ги побара“.

 

Тој рече дека бил бесен поради ова, но неговата сопруга му рекла да батали.

„Таа рече дека ако нејзината мајка го купила подарокот, може да прави што сака со него, а мајка ѝ се согласи дека тоа е нејзино право. Тогаш јас решив да ја заменам дизајнерската чанта од 500 евра што ја купив за бабата, нешто што знаев дека таа најмногу го сака, и наместо тоа ставив наметка од 33 евра. Кога го отвори подарокот, таа беше разочарана прашувајќи дали тоа е се од мене, бидејќи сите други добија поскапи подароци. Ѝ реков да ѝ се извинив ако ја разочарав, но не можеме секогаш да ги добиеме подароците на кои се надевавме. Откако се случи ова, имаше напнатост цел ден и кога сите заминаа, мојата сопруга беше бесна што на сите им купив работи многу поскапи од нејзината мајка. Објаснив дека ѝ имав купено дизајнерска чанта од 500 евра, но решив да не ѝ ја дадам откако таа го одзеде подарокот што го купи на ќерка ми“.

 

Сопругата го нарекла „ситничар“, но сестра му го охрабрила. Луѓето на Интернет веднаш почнаа да ги споделуваат своите мислења.

Едно лице рече: „Треба да ја седнете сопругата и сериозно да разговарате. Свекрвата ја казнила вашата ќерка како полномошник затоа што ви ги наметнала нејзините вредности. Вашата ќерка е невина во сето ова“.

Друг рече: „Врати ја чантата и со парите купи ѝ кукла за ќерка ти“.

„Зошто намерно да се наметнува траума, мака, разочарување што и да е, само затоа што еден ден тоа ќе се случи природно“. – напиша трет.

Друг рече: „Само трагичното е дека ова изгледа разумно за сопругата, која веројатно пораснала со тоа ниво на суровост“.

Што мислите вие?