Како волкот и зајакот го расипале пријателството? (виц)

Волкот и зајакот порано биле пријатели. Некогаш и заедно оделе во кафана и секој пат волкот вадел некоја згужвана стотка, а зајакот опуштано му фрлал илјадарки на келнерот.
– Како ги добиваш тие пари зајко? – прашал еднаш волкот. – Волчицата мене ми дава најмногу стотка-две и толку.
– Па, ти како ја прашуваш?
– Ах, како, како?! Ја зграпчувам строго во ќошот од собата и ако не успее да се искраде и да избега, ќе даде сто денари.
– Е па не треба така! Пробај без ржење – нежно! Погали ја по грбот, бакнете ја за увото и кротко побарај!
Волкот дошол дома и ја нашол волчицата како ги мие садовите. Тивко и дошол одзади и ја погалил по грбот. Таа престана да мие за секунда, почнала да ја извива главата од страст и рекла:
– Доста е зајко! Нели веќе ти дадов илјадарка денес?!

  • Oliver напиша:

    Ova poveke e vistina od sekojdnevieto odkolku vic mazot zarabotuva a svalerot trosi

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.