Калашников ја претстави пушката MP-155 Ultima со вграден компјутер за стрелање. Можете дури да ја приклучите и на вашиот телефон

Калашников ја претстави пушката MP-155 Ultima, која работи на оперативниот систем Андроид и е опремена со вграден компјутер за стрелање.

 

 

MP-155 Ultima привлекува внимание со својот импресивен дизајн. Ова не е само пиштол, тоа е уметничко дело кое е дизајнирано со внимание на најмалите детали. Сепак, под неговата рационализирана форма се кријат неверојатни способности.

Главната разлика помеѓу MP-155 Ultima е вградениот компјутер за снимање, кој обезбедува контрола на оган. Сега е можно да се следи бројот на снимки, да се користи вградениот тајмер и стоперката, а исто така да се движите со помош на вградениот компас. Способноста за снимање статистика ќе им овозможи на стрелците да ги анализираат своите резултати и постојано да се подобруваат.

Опремен со магазин со 7 кругови, шини Picatinny и M-LOK слотови за прибор за монтирање, MP-155 Ultima ви дава слобода да го приспособите за да одговара на вашите потреби. Можете да прикачите батериски светла, црвени точки или ласерски нишани.

Важно е да се напомене дека пиштолот успешно ги поминал сите потребни тестови и добил сертификат за продажба во Русија. Производството на ова оружје започна во машинската фабрика во Ижевск уште во 2012 година.

Но, тоа не е се. MP-155 Ultima лесно се интегрира со вашиот паметен телефон преку Bluetooth и Wi-Fi. Ова значи дека сега можете да добивате дополнителни податоци и поставки.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *