Спорт

Индиски борец го победи во туркање на рака најсилниот човек во светот

Во предизвик одржан во Дубаи, во Обединетите Арапски Емирати, индискиот борец Рахул Паникер успеа да го совлада Американецот Лери Вилс исто така познат како најсилниот бодибилдер во светот, на рака. Рахул е актуелен шампион во борење на рацете до 70 килограми во Индија. На почетокот му беше тешко, но потоа пристигнаа неговите 5 минути.

Боксерот: Овој меч ќе биде лесни пари брат, лесни пари

На прес конференцијата за најава на мечот, Мароканецот Бадр Хари му се исчалами на скромниот Романец Бенџамин Адегбаји, со пораката дека на него ќе заработел лесни пари. Романецот само му одговори дека ќе се види во рингот дали ќе бидат тоа лесни пари. И како што обично бива, кармата си го направи своето.