Капитенот на Шкендија Арачиново ја покажува својата племенска култура

Автор: @OffDutyComedian

Браво за професионалноста.

 • Boshko напиша:

  Taka e vo poniskire ligi.

 • Rade Gade напиша:

  Pleme, divjacko, planinsko. So dva vrodeni instinkti sex i dominacija. IQ prosek 40ka.
  Imenuvani cesto medjusebno no i opstestveno kako siptar ili skjiptar. Ovoj vid pretezno e naselen vo planinskite predeli na zapadna Makedonija i Severozapadna Makedonija kako i na Kosovo i nekoi delovi na Albanija pretezno planinski. Poimot Albanec e razlicen od poimot siptar vo sekoj kontekst na pripadnost na kultura i opstestvo pa i jazik.

 • Жарко Г. напиша:

  Покрај веќе споменатите имиња, шиптар и шкипитар, има уште едн куп идентификациони имиња за овие племенски креации.
  Еден од најупотребуваните е секако и ЉОЧКА.

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *