Ќелавиот и аптекарот (виц)

Ќелав човек оди во аптека и бара некое средство против ќелавост. Аптекарот му дал едно етерично масло, а ќелавиот прашал:
– Ова средство помага ли, јас пробав се и сешто и ништо не ми помогна.
Аптекарот тогаш му покажал со прстот кон другиот дел од аптеката:
– Го гледате ли господинот со брадата и мустаќите?
– Да.
– Тоа е жена ми. Само го помириса.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.