Кога децата гледаат многу филмови: Двајца малолетници од Кавадарци не знаеле за доста во крадењето

Приведени се двајца малолетни крадци во Кавадарци со тоа што се расчистени четири кривични дела. Амбициозните крадци прво одзеле каса со пари од еден продажен објект во Кавадарци, па потоа веднаш „се фрлиле“ на кражбата на вториот објект во Кавадарци. Но таму немале среќа, затоа што биле фатени.

 

По преземените мерки и активности е констатирано дека исто така тие пред повеќе од еден месец, на 01.07.2022, го посетиле Велес, каде што од сеф во канцелариска просторија од продажен објект одзеле пари, а истиот ден во уште една продавница во Велес извршиле кривично дело „кражба“ во обид. Но вториот обид бил неуспешен.

Па наместо да учат од грешките првиот пат, изгледа се одлучиле да живеат опасно и сега се приведени. Мотика е во сомневање дека сакале да влезат во историјата со по 2 кражби во секој град, но изгледа ги прекинаа на вториот.

По целосно документирање на случаите ќе биде поднесена соодветна пријава за извршено кривично дело тешка кражба на дрзок начин.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.