Кога љубовта и уметноста ќе се спојат: Руската фотографка Елена Михајлова и нејзините сензуални детски и семејни фотографии

Елена Михајлова е професионален детски и семеен фотограф. Таа е и мајка на четири деца, благодарение на кои заврши во фотографската индустрија. Пред раѓањето на нејзините три ќерки, Елена работела во филмскиот бизнис, па дури и направила добра кариера. Но, откако заминала на породилно, таа се здобила со ново хоби кое и носи радост и задоволство – фотографијата. Елена толку длабоко навлегла во овој необично интересен креативен процес што нејзиното хоби прераснало во професионална дејност. И таа е неверојатно среќна што го работи тоа што го сака, што ја инспирира и охрабрува. Денес Елена не може да се замисли себеси без камера и снимање.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *