Кој е најбогат? (виц)

Католик, протестант, муслиман и евреин на кафе се расправаат кој е најбогат.
Католикот:
– Имам толку пари, што можам да ја купам „Сити банк“.
Протестантот:
– Толку сум богат, што можам да го купам „Џенерал моторс“.
Муслиманот:
– Размислвуам да го купам „Мајкрософт“.
Само евреинот молчи и бавно си го меша кафето. Ја остава лажичката на масата и им вели:
– Како ќе ги купите, кога јас ништо не продавам?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.