Кокаин во изобилство! Кокаин во вредност од 90 милиони евра е пронајден во фрлени црни ќеси на плажа во Велс!

На плажа во Западен Велс се пронајдени околу 30 црни кеси кокаин, во вредност од 90 милиони евра, од кои секоја содржела 30 пакувања „цигли“ од 1 килограм дрога од класа „А“, кои биле откриени од жител при рана утринска прошетка на плажата.

 

30 годишниот менаџерот на објект во близина на плажата, се шетал по плажата „Тан-и-Булч“ во близина на Абериствит кога налетал на торбите.
Црните вреќи, кои биле врзани заедно со јаже и празни лименки за пловење, биле исфрлени на брегот.

Внатре, сомнителните цигли од 1 килограм биле означени со името на модниот бренд „Диор“.
На почетокот на оваа година, кокаинот што се истури во Мексиканскиот залив во САД беше означен со „Диор“, а минатогодишните пакувања со кокаин во Австралија исто така го истакнаа името на модната куќа.

„Излегов на мојата рана утринска прошетка кога видов нешто на плажата. Бев заинтригиран и отидов до торбите и веднаш знаев што е тоа. Една повозрасна дама повика полиција и тие дојдоа околу половина час подоцна. Отсекоа една кеса и изгледаше како чист кокаин. Го одвлекоа од плажата и го однесоа“.

Пазарот на кокаин во Велика Британија се проценува дека вреди повеќе од 25,7 милиони евра дневно, според најновата проценка на Националната агенција за криминал.

Бројките објавени од агенцијата претходно оваа година открија како заплените на кокаин на национално ниво се зголемиле за 161 отсто помеѓу почетокот на 2020 година и почетокот на минатата година.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.