Колку е остар вашиот вид? Можете ли да ги забележите ТРИТЕ бувови скриени меѓу кокошките?

Бувовите се познати по острината на нивната визија, особина што ги прави едни од најдобрите ловци на планетата Земја – можеби во целиот универзум. Но, колку е остар вашиот вид?

Можете ли во ова „море“ од кокошки да ги најдете трите бувови?

 

Уште ништо? Еве малку помош: Бувовите на сликата многу личат на кокошките, но немаат две од илустрираните анатомски карактеристики.

Решенијата се на страна 2…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.