Колку години има вашиот мозок? Откријте со овој краток тест

Секој човек има три возрасти:

• Првата е официјалната според личната карта

• Втората е одредена од состојбата на вашето тело,

• Третата се заснова на состојбата на мозокот.

Проверете ја возраста на вашиот мозок!

🍀Колку лица можете да најдете на сликата?

 

 Резултати од тестот:

 1-5 лица – вашиот мозок е стар над 50 години

Погледнете внимателно на сликата: има 14 лица.

Не се вознемирувајте поради резултатот. Редовните мини тренинзи ќе ви помогнат да го направите вашиот мозок помлад. Можете да започнете со вежби за внимателност .

 

 6-9 лица – вашиот мозок е над 40 години

Можеби е време да се одморите и добро да се наспиете, бидејќи одморот е клучот за внимателност за време на тестовите и работата.

10-13 лица – вашиот мозок е околу 30

Добар резултат. Уште малку тренинг и мозокот ќе ви работи како часовник!

 

14 луѓе – вашиот мозок не е повеќе од 25

Можевте да ги најдете сите лица! Неверојатно е, сигурни сме дека често практикувате да решавате слични проблеми да го одржувате вашиот мозок.

🍀 Колку лица видовте и дали годините се совпаѓаат со оние на личната карта? Ве очекуваме во коментарите.