Крадец се преправал дека е кукла- манекен на излог, за да може да краде од елитните продавници во трговски центар во Варшава

Операцијата Манекен е спречена од безбедносниот персонал.
Неодамна, 22-годишен млад човек беше приведен во Варшава по серија кражби во трговски центри. Невообичаено, насилникот се преправал дека е манекен за да го избегне вниманието на безбедноста.

 

 

 

По затворањето на еден од трговските центри во Варшава, млад човек решил да ограби продавница за накит. Во овој момент, тој открил дека идеалниот начин би бил да се прикраде и да се преправа дека е манекен, што е токму тоа што го направил.

Следниот ден младиот криминалец го повторил својот необичен трик, но овој пат на мета била скапа брендирана продавница за облека. Вооружен со своите вештини, тој се позиционирал меѓу куклите во продавницата, чекајќи во ќошот. Сепак, овој пат среќата се свртела против него.

Службениците за безбедност во еден од трговските центри во Варшава брзо го откриле необичниот манекен и го зграпчиле во обид да побегнат. Младиот крадец е предаден на полицијата, а против него е отворена кривична постапка. Нему му се заканува казна затвор до 10 години.

Сега сопствениците на продавници во трговските центри во Варшава можат мирно да спијат, бидејќи „ограбувачот- манекен“ повеќе нема да им пречи.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *