Квиз кој ќе ви потврди дали и колку сте ОБРАЗОВАНИ: Дали успеавте да имате повеќе од 6 точни одговори?

Одговорете на следните осум прашања за да дознаете колку сте образовани.

 

1. Кој е најголемиот број што може да се фрли со две стандардни коцки?

2. На кој континент е поголемиот дел од Египет?

3. Во кој дел од телото се наоѓа бедрената коска?

4. Која е најголемата планета во нашиот Сончев систем?

5. Во која земја беше Нелсон Мандела претседател?

6. Во која година започна Првата светска војна?

7. Колку триаголни лица има пирамидата со квадратна основа?

8. Кое е најголемото животно што некогаш живеело на Земјата?

 

Коментарите се поделени околу тоа колку се тешки прашањата. Сепак, некои се мачат со прашањата, особено со последното. Оние што се тестирале прашуваат „Дали некој друг кажа диносаурус како одговор на последното прашање? и „диносаурусите треба да бидат вистинскиот одговор, па добив 6 точни“.

 

 

Одговори

1. 12

2. Африка

3. Нога

4. Јупитер

5. Јужна Африка

6. 1914 година

7. Четири

8. Синиот кит

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *