„Леле, ова го нема кај нас!“ 12 луѓе кои отишле во друга земја и се збуниле од работите таму!

Што е тоа што ја прави секоја земја карактеристична? Иако повеќето од нас имаме претстава за која земја се работи доколку кажеме: „Ајфеловата кула“ или „реката Темза“, денес ќе ви претставиме некои несекојдневни карактеристики на некои земји кои ќе ве натераат да се запрашате дали навистина некаде се случува тоа.

 

1. „Во Токио има кафуле кадешто посетителите може да си поиграат со мини прасиња“

 

2. „Зграда во Детроит (САД) се гради од врвот, па надолу“

 

3. „Бургер Кинг во Хелсинки има сауна“

 

4. „Градот Сабах ал-Ахмад Морски Сити (Кувајт) има кратко крајбрежје, па затоа изградиле канали длабоко во пустината. Граѓаните сега имаат свои плажи“

 

5. „Во Словенија тротоарите имаат светлечки точки, за да се видат во темница“

 

6. „Ѕидовите на едно кафуле во Бедфорд во Англија се направени од книги“

 

7. „Комичен патен знак во Сиаргао (Филипини) што покажува дека животните можат да го преминат патот“

 

8. „Писоарите во Копенхаген имаат загатки на нив“

 

9. „Во Холандија, земјоделците ги обележуваат нивните полиња со лента од цвеќиња за биолошка разградливост. Ако сакате да изберете букет, има QR код за плаќање“

 

10. „Скулптура во Антерпвен“

 

11. „Можете да ја изнајмите оваа кабина за спиење на аеродромот во Пекинг“