Логичка загатка способна да ги збуни и оние најискусните. Тестирајте го својот ум, одговарајќи на овие 5 прашања поврзани со фотографијата

Во минатите векови, животот бил многу потежок отколку што е денес. Сепак, тоа се должело на недостатокот на удобност што ги принудил луѓето да најдат излез од секоја ситуација. Во поранешните времиња, луѓето биле многу понезависни од модерните луѓе. Луѓето лесно се движеле насекаде користејќи мапа или компас. И кога тие не им биле при рака, способни биле да ги користат знаците на природата.

Без паметен телефон, лесно можеме да се изгубиме на непознат терен и нема да можеме да го најдеме патот до дома. Замислете си некое време без пристап до интернет и тестирајте ја својата способност. Еве една логичка загатка која може да ги збуни дури и оние најискусните. Обидете се да одговорите на 5 прашања!

 

 

1. Во кој правец тече реката?
2. Дали на јадиците се имаат фатено риби?
3. На која страна е свртен сончогледот?
4. Колку брзо ќе се исуши облеката на јажето?
5. Кое годишно време е?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *