Луѓе чија имагинација е навистина бесконечна и остава без зборови

Во овој свет, постојат некои луѓе кои можат да создадат убавина од најобичните елементи. Инспиративните моменти потребни за создавање на овие уникатни парчиња може да дојдат во помалку очекуваните моменти, бидејќи една студија покажа дека 72% од луѓето имаат зголемена креативност кога се тушираат. Ова покажува дека секој човек може да биде креативен, дури и кога води секојдневни активности.

За да ви покажеме некои од овие имагинативни примери, ја подготвиме оваа листа.

1. „Ја украсив мојата бања“.

 

2. „Направив торта мрзливец – мрзлива торта!“.

 

3. „Сликата што ја направив наспроти како реално изгледа местото“.

 

4. „Најдов ова како стои на улица некаде…“

 

5. „Најдов зајче со смешен изглед во продавницата“.

 

6. „Стражар што го направи локален артист. Уште покул е во живо“.

 

7. „Уметноста на Кандински проектирана во L’Atelier des Lumières, Париз“.

 

8. „Направив шолја кафе користејќи зрна кафе“.

 

9. „Направив метален цвет“.

 

10. „Мојата уметнички сладолед нацртан со креда во Чарлстон, Западна Вирџинија“.

 

11. „Јас сликам на телото и оваа недела се превторив себеси во Нави од Аватар“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.