Луѓе кои заборавиле да ја проверат позадината пред да ги постираат сликите на интернет

Во оваа дигитална ера, се сликаме премногу, па ги одбираме сликите кои се најдобри за објава. Сепак некои луѓе заборавиле да ја проверат позадината пред да постираат. На сликите подолу можете да видите некои такви интересни ситуации.

1. Кога еднаш ќе го видите, не можете да го игнорирате

Можеби изгледа како сосема нормална слика, но погледнете поблиску, изгледа како мажот во позадина да е минијатурен и да ја „јава“ жената.

2. Ете така се прават деца

Девојчето отиде да ги види жирафите и сакаше да се слика со нив. Можеби на овој начин нејзините сакаа да и одговорат на прашањето „Како се прават деца?“.

3. Ветровит ден

Сликањето на ветровит ден си носи многу предизвици.

4. Очила во тоалет…баш кул !

Добро, очилата те прават кул, ама нивна главна употреба е да штитат од штетни сончеви зраци.

5. „Мамо, мамо, види ме ама сум јак !“

Се гледа од сликата дека тој е нејзината гордост.

6. Баш фраерски

Девојките беа подготвени за заводлива фотографија, но дечкото реши да го украде шоуто!

7. Кога правите селфи во тоалетот, погрижете се да нема огледала околу вас

Не интересира само, дали сликата била објавена? И ако била, колку време стоела на социјалните мрежи пред да биде тргната?

8. Можела да ја исече сликата

Ова можеби и да е намерно?

9. Сладок средовечен пар

А, да. Има уште еден пар на сликата!

10. Кога човек не може да издржи, не бира место и време

Не е виновно момчето, човечка потреба е во прашање…

11. Мораш некако да си ги стоплиш рацете, нели?

Чисто информативно, температурата била -10 степени Целзиусови. Не судете!

12. Баш убаво утро!

Иако ова изгледа на смешна фотографија, има многу подлабока порака. Можеби личноста што сликала всушност барала помош.

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.