Луѓе на кои не им требаат продавници и зеленчукови градини за да си набават сопствена храна

Собирањето плодови е еден од најстарите начини за добивање храна. Но, сега на луѓето им се чини дека тоа стана неважно, бидејќи производите може да се купат на пазар или во супермаркет. Сепак, хероите на оваа статија веруваат дека има нешто посебно во берењето печурки или бобинки во шумата. Природата обезбедува доволно ресурси за да си приредите вкусно изненадување

Ние се согласуваме дека собирањето сепак има свој шарм, а јадењето нешто вкусно, добиено од сопствени раце, е двојно задоволство.

„Собравме темјанушки, ставивме шеќер и направивме колачиња од нив“.

 

„Сето ова го собрав во шумата во близина на куќата: бобинки, рузмарин“.

 

„Ги собрав сите овие бобинки буквално на пет минути пешачење од мојата куќа“.

 

„Испеков огромна чинија глуварчиња од мојот двор“.

 

„На едно неодамнешно планинарење, берев бобинки и направив сладолед од нив.

 

„Направивме бонбони од боровиот полен“.

 

„Тоа се костени собрани од едно дрво за 1 час“.

 

„Мислите дека тоа е само капа? Не, тоа е џиновска печурка“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.