Луѓето дури и му плаќале со лажни пари! Слеп татко кој продавал џогери за да го нахрани своето семејство не бил свесен каков пресврт го очекува

Замислете дека се мачите да врзете крај со крај како слеп татко, потпирајќи се на продажба на џогери на улица за да се грижите за вашето семејство. Сега замислете странец кој влегува во вашиот живот и засекогаш го менува. И токму така, нашиот истакнат херој денес е Себастијан Ибанез, татко чиј живот се променил за 24 часа. Прочитајте за да видите што може да направи само еден чин на добрина за животот на едно семејство.

Слепиот татко се соочил со многу тешкотии.

Животот со попреченост може да биде многу предизвикувачки, особено кога треба да го издржувате вашето семејство работејќи. За жал, не сите ги разбираат борбите со кои се соочувате, што може да го направи животот уште потежок. Себастијан Ибанез е прекрасен татко на 3 деца кој се соочил со многу препреки додека се обидувал да го обезбеди своето семејство. И покрај слепилото и делумната глувост, тој продавал метли и џогери на улица, давајќи се од себе за да врзе крај со крај.

Ибанез се соочил со предизвикот да ги обезбеди своите деца и покрај тоа што бил слеп. За жал, неговата ситуација станала уште потешка кога неговото семејство било протерано од нивниот дом поради нивната неможност да плаќаат кирија.

 

Верувале или не, луѓето можат да бидат сурови.

Светот може да биде тешко и сурово место, и, за жал, инвалидитетот на Ибанез го направил ранлив на измами. За жал, многу луѓе го искористиле давајќи му фалсификувани и лажни пари, оставајќи го во тешка позиција да ги издржува своите најблиски. Навистина е потресно да се види како некои поединци можат да ги искористат оние кои веќе се соочуваат со предизвици во нивните животи.

Ибанез и покрај сите пречки со кои се соочил, не дозволи никој да му го скрши духот. Наместо тоа, тој се залагал за животот и покрај неволјите на кои наишол. Неговата непоколеблива сила и издржливост служат како инспирација и доказ за моќта на човечкиот дух.

 

Еден ден, животот на Ибанез бил целосно променет.

Во еден многу нормален ден Ибанез не ни знаел што го очекува. Џими Дартс дознал со што се справува Себастијан Ибанез и знаел дека мора да направи нешто за да помогне. Дартс ја споделил приказната на Ибанез со светот, надевајќи се дека ќе го привлече вниманието на тешкотиите со кои се соочил човекот. Тој исто така донирал 1.000 долари за да му помогне на Ибанез да се грижи за своето семејство. Но, добрината на Дартс не застана тука.

Човекот знаел дека Ибанез заслужува повеќе, дека е способен да ги оствари своите соништа. Така Дартс тргнал да му помогне на вредниот татко да ја добие својата работа од соништата како прв слеп продавач на автомобили во Аризона. „Сакам да бидам некој со кој моите деца ќе се гордеат. Сакам да бидам некој каков што сакаат моите деца“ – рече Ибанез.

Некои љубезни странци донирале над 100.000 долари.

Толку многу прекрасни луѓе великодушно донираале пари за GoFundMe кампањата на Ибанез и тоа му овозможило да добие чек од 100 илјади долари што ќе го промени животот! Поради оваа неверојатна поддршка, Ибанез стана првиот слеп продавач на автомобили во Аризона! Навистина е трогателно да се види како несебичниот чин на љубезност на една личност, како на Дартс, може да нѐ потсети сите дека имаме моќ да направиме разлика во светот.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.