„Луѓето постојано ме осудуваат и ме нарекуваат лоша мајка затоа што редовно пушам трева и моите деца го знаат тоа, тоа е малиот „помошник на мама“

Мајка која редовно пуши трева им возврати на сите тролови кои ја обвинуваат дека е лош родител.

28-годишната Кејтлин Фладагер живее во Ванкувер, Канада, каде што употребата на рекреативна и медицинска марихуана стана легална во 2018 година.
Мајката на две деца беше многу отворена за редовното пушење трева, за што таа инсистираше дека ја прави подобар родител.

 

 

Се разбира, откри Кејтлин, постојат бројни стереотипи околу оваа дрога и таа често е „тролана“ поради нејзините навики за пушење марихуана.

Споделувајќи видео на „Фејсбук“, 28-годишната девојка откри дека многу луѓе имаат тенденција да претпоставуваат дека станува мрзелива откако ќе пуши трева.

Реалноста, таа им возврати на сите тролови на интернет, е многу поинаква – на своите две деца им подготвувала здрави грицки, перела алишта и ја чистела куќата со ненадеен наплив на мотивација и енергија.

Очајна да ја скрши стигмата, Кејтлин додаде дека оние мајки кои пушат трева исто како неа се добри мајки.

Не се само корисниците на социјалните мрежи кои знаат за нејзините навики – минатата година, мајката откри дека и нејзините деца, на возраст од шест и осум години, биле свесни за тоа.

Објаснувајќи зошто избрала да им каже за тоа, Кејтлин рече: „Тоа е лек и сакам моите деца да знаат за повеќе природни опции. Сакам да бидам секогаш отворена со нив и да ја намалам стигмата што ја има за марихуаната“.

 

 

Исто така, мајката ја спореди нејзината употреба на марихуана со другите родители кои пијат алкохол.

Таа додаде: „Никогаш не криев дека пијам вино од нив, така што нема да ја кријам ни тревата“.

Бидејќи Кејтлин беше толку искрена за тоа како ја користи тревата за да и помогне со нејзината анксиозност, мајката рече дека нејзините деца ја нарекуваат „малиот помошник на мама“ во нејзините „тешки денови“.

Кејтлин додаде дека пуши трева само штом нејзините деца ќе легнат во кревет и ја користи наместо антидепресиви.

„Знаев дека ќе ме чекаат критики, скептицизам и прашања! Но, според мојот ум, сето тоа вредеше ако можам да покажам барем на една личност малку поприроден начин да се справи со проблемите со менталното здравје“.

Кејтлин забременила со својата средношколска љубов Ноа кога имала 18 години, а брачната двојка сега има две деца, Адријана и Џек.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.