„Луѓето велат дека треба да ми биде одземен синот поради мојот несекојдневен изглед и 95% од телото покриено со тетоважи. Но, јас сум убеден дека сум прекрасен татко!“

Со оглед на тоа што тетоважите стануваат сè попопуларни, не е невообичаено да наидете на поединци кои целосно своето тело го имаат претворено во уметност. За жал, некои луѓе се соочуваат со критики, па дури и барања да им се одземат децата. Еден таков случај е оној на Канаѓанецот по име Реми, кој потрошил над 100.000 долари на тетоважи и секојдневно наидува на критики на социјалните мрежи, при што некои луѓе постојано му велат дека не е соодветен татко.

 

1. Но, тој не се чувствува виновен поради неговиот изглед

 

И покрај многуте тетоважи, Реми не се чувствува виновен за тоа, ниту пак верува дека тие го промениле кој е тој како личност или татко. Тој вел : „Тетоважите и пирсингот воопшто не ме променија, па не бев загрижен дека мојот син ќе ме гледа поинаку“.

 

2. Човекот е секојдневно критикуван

 

Реми сподели дека добил коментари на интернет кои сугерираат дека неговиот син треба да му биде одземен поради неговиот изглед. Тој изјави: „Неколку луѓе велат дека мојот син треба да ми биде одземен поради тоа како изгледам, но ова е само на интернет“.

Тој продолжи: „Мојот аргумент за тоа би бил дека ако размислуваш така, никогаш не треба самиот да имаш деца. ”

Реми додаде дека додека луѓето зјапаат во него јавно, тие кажуваат само убави работи и поставуваат прашања за неговите тетоважи. „ Луѓето малку зјапаат во јавност, но тие само кажуваат убави работи и прашуваат колку време траело, како се справувам со болката и генерално даваат комплименти за мојот изглед“, потврдува тој.

 

3. Неговото дете е сосема во ред со неговите тетоважи

 

Првата тетоважа на Реми била со името на неговиот син, но оттогаш тој станал опседнат да става се повеќе тетоважи. Неговиот син никогаш не ги забележал неговите тетоважи како лоши.

„Тој никогаш навистина не ги забележуваше, бидејќи јас веќе имав прилично различен изглед кога тој се роди во 2009 година – тоа е сосема нормално за него. Како што старее, тој стана многу ноншалантен, а тоа всушност го направи потолерантен кон луѓето кои изгледаат поинаку, верувам“, вели Реми.

Всушност, омилената тетоважа на синот на Реми е окото на стомакот и градите.

 

4. Да се биде добар родител нема врска со екстравагантниот изглед

 

Додека некои може да тврдат дека тетоважите на Реми го прават неподобен родител, важно е да се запамети дека модификацијата на телото е личен избор и не мора да ја одразува способноста да се биде добар родител. Сè додека родителот обезбедува безбедна и љубезна средина за своето дете, нивниот изглед не треба да биде фактор за одредување на нивната способност да се грижат за своите деца.

 

5. Еден обожавател на Реми ги објасни работите на прекрасен начин

 

Како што вели еден фан на приказната на Реми, „Ти ја даваш ткаенината и се грижиш што правиш со неа. Сè додека можете да ставите покрив над главата на вашето дете, тоа не е ничија работа“. На крајот на краиштата, зависи од секој поединец да одлучи како сака да се претстави пред светот и таа одлука не треба да се користи за да се процени нивната вредност како родител.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *