Мајката ѝ објаснува на ќеркичката како се раѓаат децата (виц)

Малото девојче ја прашува мајка си:
– Мамо, јас како сум се родила?
Мајката се насмеала и одговорија:
– Пред многу време со татко ти решивме да засадиме едно волшебно семенце. Татко ти го засади, а јас се грижев за него секој ден. По кратко време започна да расте и за неколку месеци се претвори во прекрасно, волшебно растение. Тогаш една убава вечер ние го откинавме, го замотавме како цигара и така се напушивме, што кога си легнавме заборавивме на презе*ватив…

  • Васе напиша:

    Разликата меѓу мајката и ќерката (не оваа малава од вицот, туку „поголемата“) е во тоа, што мајката на нејзини години веќе била мажена и ја имала нејзе, но и сестра и (или брат и, или можеби уште неколку комада)!
    А ќерката, уште студира, начукала 39 комада, сега е еманципирана, има стан, кола, куче и маче, но нема дечко и не планира да се мажи наскоро (прво да се нашета), а камоли да формира семејство или да роди некое дете!
    Па после паднал наталитетот, епа паднал!!! И ќе паѓа и понатака… Мала дигресија од вицот!

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *