Македонецот и волшебната ламба (виц)

Нашол еден Македонец волшебна ламба и како што е ред, ја протрил и од неа излегол духот.
Духот:
– Господару мој, јас ќе ти исполнам една желба, но имај во предвид дека што и да посакаш, твојот комшија ќе добие дупло повеќе! Што посакуваш?
Македонецот размислил некоја минута и рекол
– Крвниот притисок да ми е 120 со 80!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.